Historien bag dugen

Når flere jægere går på jagt sammen, bliver sikkerheten meget vigtig. For at jagten kan afvikles på en sikker måde, skal alle deltagere på jagten være bevisdte om eventuelle forbudte skudvinkler, de skal kunne afstandsbedømme og de skal vide præcis hvor naboposten er.

Hvis der deltager jagtgæster, som ikke kender terrænet, er disse forhold endnu vigtigere.

Denne problematik var relevant på dåvildtjagterne på det svenske revir Kinnekulle, og vi blev spurgt, om vi kunne lave et produkt, som øgende sikkerhedet for jægere i tårnene.

Ofte er jagttårne enten camouflerede så godt, at man næsten ikke kan se dem, eller også er de overhovedet ikke camouflerede. I begge tilfælde kan dette give problemer i områder, hvor skydetårnene kan være svære at se, for eksempel fordi de står op mod en mørk baggrund eller i tæt ungskov.

Både som jagtleder og skytte er man altid nervøs for, om en gæst bliver for ivrig og glemmer sin makker.

Uanset om man jager kronvildt, dådyr, rådyr eller vildsvin er problemet det samma: Hvordan skal man sikre, at jægerne i skydetårnene er synlige hinanden og for hundeførene og drivere, men samtidig skjult for vildtet.

Løsningen på problemet er, at camouflere jagttårnerne med en camouflagedug, som er signalfarvet! På den måde bliver det nemt for jagtgæsterne at finde det tildelte tårn. Men endnu vigtigere er det, at det også bliver nemmere at se hvor man har nabotårnene, og at drivere og hundførere altid nøjagtigt ved, hvor skytterne sidder.